Атаките на Израел срещу Газа се проточиха във втори ден след

...
Атаките на Израел срещу Газа се проточиха във втори ден след
Коментари Харесай

Израел бомбардира стотици цели в Газа, докато усилията за примирие продължават

Атаките на Израел против Газа се проточиха във втори ден след края на седемдневното помирение с Хамас, до момента в който не престават договарянията с палестинската група за възобновяване на паузата във военните дейности при посредничеството на Катар и Египет.

Град Хан Юнис в южната част на Газа, където хиляди цивилни се реалокираха от северната част на анклава, беше подложен на интензивни бомбардировки в петък, когато изтече едноседмичното помирение, и се ускори в събота.

Облаци сив пушек от ударите надвиснаха над Газа, където ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето заяви, че повече от 190 души са били убити и стотици са ранени при възобновена израелска бомбардировка.

Израел сподели, че неговите сухопътни, въздушни и военноморски сили са блъснали повече от 400 цели в Газа при последните си офанзиви. Той също по този начин прикани хората да се изтеглят от Хан Юнис, до момента в който уголемява военните си интервенции, призовавайки ги да се придвижат на юг към Рафа, покрай границата с Египет.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР